Prajitura cu crema de portocale

de gaby_duceag in Prajituri, 20 Oct 2013 | 26235 vizualizari

 

M-am dus in bucatarie cu gandul sa prepar o amandina, si din neagra…a iesit alba Prajitura cu crema de portocale ))

Am zarit doua portocale care stateau de multisor in cosul cu fructe si-am testat o crema de portocale.

A iesit o minunatie, buna de tot. Aduce nitel cu prajitura cu crema de lamaie , preparata cu ceva timp in urma, si cum stiam ca aia a placut mult tuturor, am stiut sigur ca si asta o sa placa.

Si nu m-am inselat.

 

INGREDIENTE

  •  

Blat

  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri de faina
  • o lingurita drojdie uscata
  • un vaf cutit sare
  • 3 linguri de apa
  • 3 linguri ulei
  • coaja rasa de portocale

Crema

  • 120 ml suc de portocala (stoarceti doua portocale)
  • o lingura coaja portocala rasa
  • 8 linguri zahar
  • 250 gr unt
  • doua galbenusuri
  • o lingura si jumatate faina (lingura plina sa fie cu varf)

Pentru ornat

  • 100 ml smantana pentru gatit
  • 100 ml frisca vegetata
  • o lingura zahar
  • o lingurita zeama lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de portocale:

Mod de preparare

 

  1. Blat. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu un varf de cutit sare, pana obtii o spuma legata.
  2. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluare.
  3. Cerne faina apoi amestec-o cu drojdia uscata. Pune-o peste albusuri, adauga si galbenusurile, uleiul, apa, coaja de portocala si omogenizeaza usor amestecand de jos in sus (nu circular)
  4. Tapeteaza o tava de 20cm/22cm cu hartie pentru copt si toarna amestecul. Niveleaza.
  5. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc mic pana e rumen la suprafata si trece testul cu scobitoarea.
  6. Lasa la racit si prepara crema.
  7. Intr-un vas cu fund dublu pune galbenusurile impreuna cu 50 ml suc de portocale si zaharul.
  8. Separat amesteca restul de suc cu faina.
  9. Cand amestecul de galbenusuri a inceput sa spumuiasca , adauga faina diluata in suc amestecand continuu.
  10. Lasa la foc mediu amestecand mereu sa nu se prinda, pana se ingroasa usor si devine ca o smantana. Opreste focul.
  11. Mixeaza spuma untul (cauta un unt bun care nu lasa apa; eu folosit unt Raraul, e grozav!).
  12. Raceste amestecul de portocale si adauga coaja rasa. Cand e complet rece adauga cate o lingura peste unt si mixeaza dupa fiecare pana obtii o crema pufoasa si aromata.
  13. Taie blatul in trei pe orizontala.
  14. Imparte crema in doua si asambleaza – blat, 1/2 din crema, blat, 1/2 din crema/ blat.
  15. Mixeaza intr-un bol smantana impreuna cu frisca , zaharul si zeama de lamaie pana ajungi la consistenta dorita.
  16. Orneaza prajitura si da-o la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Giana 1

20.05.2014, 18:17

Oana 1

23.08.2014, 20:05

Vai, mi-a lasat gura apa!!!!! Vreau si euuuu! Si ce idee buna cu branza de vaci in crema Divina!

iry-gabriela 1

06.04.2015, 18:00

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de portocale